Warning: fopen(/home/int2000/d/21734/html/wp-content/plugins/social/debug_log.txt): failed to open stream: Permission denied in /home/int2000/d/21734/html/wp-content/plugins/social/lib/social/log.php on line 23 Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/int2000/d/21734/html/wp-content/plugins/social/lib/social/log.php on line 24 Inventive DesignParas tapa oppia hakukoneoptimointia

Inventive Design
18.8.2008 Lasse Larvanko

Paras tapa oppia hakukoneoptimointia

Voiko hakukoneoptimointia opetella kirjoja lukemalla?

Hakukoneoptimoinnin keinot ovat pääsääntöisesti helppoja, yksinkertaisia ja halpoja. On tärkeää sisäistää hakukoneiden ja hakukriteerien merkitys. Varsinaiset optimointitoimenpiteet ovat perin yksinkertaisia.

Vaikeinta on hakukoneoptimoinnin ymmärtäminen

Blogeja lukiessa ja optimointi.comin tapaamisissa huomaa melko helposti kuka on oikeasti tehnyt optimointia ja kuka on vain lukenut siitä.

Raaka voima ei toimi

Hakukonesijoitukset määräytyvät matemaattisen algoritmin perusteella, joten moni kokemattomampi hakukoneoptimoija kuvittelee hakukoneoptimoinnin olevan numeropeliä.

”väitätkö että jos teen uuden sivuston, jolla on sama avainsanatiheys ja samat linkit + 10 uuttaa linkkiä ei mene heittämällä ohi siitä vanhasta.”

Väitän. Juuri siitä on kysymys. Algoritmit myös huomaavat, milloin hakukoneoptimointia tehdään, joten tekemällä samat (mitkä tahansa) asiat +10% lisää, tuo vain osittaisen tuloksen.

Pitkäkestoisiin hyötyihin pääsee hakukoneoptimoinnilla mallintamalla suosittua sivustoa. Parhaiten optimointi onnistuu tekemällä sivustosta suositun ja huomioimalla hakukoneidenkin tarpeet.

Opettelu ja testaaminen MFA-sivuilla on OK

Hakukoneoptimoinnin opettelu MFA (Made for Adsense) -tyyppisillä ”roskasivustoilla”, on opettavaista ja joskus tuottoisaakin. MFA-sivustoista opetellut perusteet vaan eivät suoraan siirry suurempien sivustojen hakukoneoptimointiin.

MFA-sivuston tekemisen tarkoitus on löytää niche, joka ei ole kilpailtu ja yrittää saada pienimmällä mahdollisella vaivalla maksimaalinen kävijämäärä sivustolle.

Kilpailuilla termeillä et voi tehdä samaa kuin MFA-sivustossa, ja vaan lisätä määrää. Se ei toimi.

Mikä on parempi tapa opetella hakukoneoptimointia?

Blogin pitäminen.

Blogissa tavoitteet ovat usein muita kuin rahallisia, voit kilpailla vaikeammillakin termeillä ja mukana on helpommin suurempi osa-alue koko hakukoneoptimointiin liittyvästä kentästä.

Blogia kirjoittaessa ja markkinoidessa on hyvä ottaa huomioon kohderyhmäajattelu, avainsanatutkimus, copywriting, yhteisöllisyys, linkinrakennus, maineenhallinta,…

Kaikki tarpeellisia taitoja hakukoneoptimoijalle.

En kuitenkaan tarkoita että hakukoneoptimoinnin opettelu vaatisi bloggaamista hakukoneoptimoinnista ja esiintymällä asiantuntijana, vaan bloggaamista aiheesta, josta olet intohimoinen. Bloggaamisen sijasta voit myös pyörittää perinteistä verkkokauppaa tai muuta “oikeaa” liiketoimintaa netissä.

moni kokemattomampi hakukoneoptimoija kuvittelee hakukoneoptimoinnin olevan numeropeliä."Sivun alkuun